Man kan godt hevde at Norge er kjent for olje, rikdom, likestilling, dyktighet – og svært liberale holdningen til nakenhet. Et utslag av nakenhet (og på den måten også norskhet) fant sted på scenen, da Aleksander Melgavis Andreassen plasserte trofeen foran genitaliene og begynte å vinke med den foran publikumet. Det at folk var sjokkert kunne godt forstås, men det var også noen som faktisk var fornærmet av utslaget av denne rene idrettslykken. De hevder faktisk at han skulle ha vist mer respekt mot selve trofeen og selve cupen, for den slags oppførsel kan bare underforstå det motsatte.

Uansett be

stemte Melgavis seg å stå på sitt og sa at han ikke angret på noe, og at det var ren glede å vinne en konkurranse av sånne dimensjoner. Han understrek også at handlingen kom helt spontant og at den ble til uten noen bakenforliggende agenda. Uansett innrømte han at han forstod hvorfor noen folk ikke likte det og sa at han kanskje skulle be om unnskylding for behandlingen av kongetrofeen. Det betyr ikke at jeg ikke føler meg priviligert for å ha hilst på Kongen, sa han nemlig. Han var heller ikke den første som utøvde den slags stunt. Nemlig finnes det en annen kjent norsk fotballspiller som liker å drive med akkurat den samme type aktivitet. Uansett kler Ronny Deila av seg og med litt mer jevne mellomrom. I motsetning til Melgavis er han bare redd for at oppføringen hans mister overraskelseseffekten. Derfor er han fast bestemt på å ikke gjøre det annenhver gang. Han også hevder at man kler av seg bare for moros skyld og at man ikke skal lese noe inn i det. Kollegaene hans sier at det er nettopp det man trenger for å slappe litt av og bli kvitt den seriøse og stressende stemningen som vanligvis finnes i sportskonkurranser. Publikummet var ikke helt og holdent sikker på hvordan de skal reagere på noe slikt. Mange kollegaene hans tolker det faktisk som et modig forsøk på å være seg selv, til og med i de mest høytidelige situasjoner, og at man skal tore gjøre en hel tulling av seg selv. “Det er bare naturlig”, var ordene deres. Til forskjell fra Melgavis’ nakne kropp, har Deilas litt av en bakomliggende agenda – nemlig å gi moralsk støtte til et annet lag, samt til sine medspillere.

Dessverre var det ikke noen forskere eller vitenskapsmenn som kunne fastslå om nakenhet har noen effekt på kampresultater, men dette får man vurdere selv ved å følge med på bloggen vår.

Mer om akkurat denne saken kan man få lese på Lillestrom criticised a player for celebrating victory of a Norwegian cup naked.