Fotball er uten tvil verdens mest populære idrett, med omtrent 3,5 milliarder fans. Cricket er nummer to på listen, men fotball har en solid ledelse – det er «bare» 2,5 milliarder som følger med på cricket. Norge er også et land med mange fotballfans, både når det gjelder norsk og utenlandsk fotball. Særlig engelsk Premier League har mange fans i Norge. Denne interessen omfatter også mobilapper, og det finnes mange både morsomme, praktiske og spennende alternativer å velge blant.

En app med kampoppsett, odds og spill

Mange fotballfans planlegger store deler av livet sitt etter kampoppsett og spilletider, spesielt hvis det er mulig å benytte seg av tilbud, for eksempel en Rizk Bonus, og da er det lurt å hele tiden ha tilgang til en app som samler denne typen informasjon. Det finnes mange flotte alternativer på markedet, BeSoccer er en app som ofte nevnes – denne appen har bred støtte for mange av de globale ligaene.

Favorittlagets egen app

Mange av de virkelig store lagene, som Manchester United eller Liverpool, har egne apper tilgjengelige i Google Play. Disse appene er kanskje ikke blant de aller mest populære eller funksjonsrike, men de samler en mengde nyttig informasjon om laget på et og samme sted.

Dessuten har selvfølgelig de store ligaene også sine egne apper. Det kan være lurt å laste ned den offisielle appen hvis du er særlig opptatt av for eksempel Premier League eller La Liga.

Følg kampene med en strømmeapp – TV2 Sumo, Viaplay eller noe helt annet

Ut sesongen 2021/2022 er det TV2 som har rettighetene til både Premier League, Champions League og La Liga. Det betyr at appen TV2 Sumo er helt obligatorisk for mange norske fans, selv om tjenesten koster en god del kroner.

Fra og med 2022/2023-sesongen er det NENT, med strømmetjenesten Viaplay, som vil overta rettighetene til Premier League. Da er det sannsynligvis også mange som vil bytte til Viaplay-appen.

Spill – eFootball PES 2021

Mobilspill med tema fotball er også ekstremt populære, og det finnes flere svært gode alternativer til Android-telefoner. Pro Evolution Football er en serie som nesten alltid kommer på topp i forskjellige kåringer, og eFootball PES 2021 er den mest oppdaterte versjonen.

Spillet er svært detaljert og omfattende, og det lanseres hele tiden nye oppdateringer. Antallet lisensierte klubber og spillere er ikke like stort som i FIFA Soccer, men det veies opp av utrolig mange funksjoner og detaljer.

Spill – FIFA Soccer

FIFA Soccer er selvfølgelig det offisielle spillet fra FIFA, noe som også betyr et gigantisk utvalg lisensierte ligaer, klubber og spillere. Det er faktisk over 50 000 spillere i FIFA Soccer, så du vil uten tvil finne akkurat din favoritt. Du kan selvfølgelig spille både selv og på nett – mulighetene er uendelige.

Nye apper og spill lanseres selvfølgelig hele tiden, så det er bare å følge med på utvalget av fotballapper i Google Play.