En av de mest omtalte kvinnelige fotballstjerner er nettopp Ada Hegerberg. Det var nemlig navnet hennes som fylte avisene i hele Norge, særlig på grunn av avskjeden fra “Nye Norge”. Hennes berømte ferdigheter og ufornektelig prestasjon får mange til å kommentere på hennes nylige beslutninger og si et par ord å si om nyankomne potensielle utfordringer.

Hva består de ferdighetene hennes egentlig av? Det at hun klarte å ta ballen kjapt imot, rette seg mot den høyre siden, avansere raskt og effektivt og skøyt målet fra en 30-meters avstand. Og mens journalistene lurte på om målet skulle vinne verdens beste mål, trenere og kollegene hennes hadde noe annerledes på lur.

Det er bare at den norske fotballstjernen har blitt sliten lei av å spille i landslaget og bestemte seg for å ta en liten pause. Ideen var ikke støttet av alle. Misnøyen med hennes avgjørelse om å trekke seg fra det norske landslaget kunne føles i uttalelsene til andre fotballspillere, forrige lagkameratene hennes. Anonyme kilder hevder at hun nemlig tenke for høyt om seg selv, som ble gjenspeilet idet hun ønsket særbehandling. Det er ikke noe uvanlig ved at hun fikk mer oppmerksomhet enn kollegene hennes, for hun var i alle fall betraktet som en fotballgeni. Uansett fikk man vite at kollegene mente hun var krevende når hun snakket om lagets manglende prestasjoner. For eksempel ble hun enig om å være uenig med kollegene sine etter at de sa de ikke hadde kjent seg i utsagnene hennes. Hun forsvarte seg ved å si at hun enkelt sagt ikke passet inn i selve laget, veldig dårlig kommunikasjon, og mindre prestasjon enn hun kunne forvente seg. Hun krevde forbedringer i planleggingsarbeidtet, oppfølgingen og gjennomføringsfasen. Og det er nettopp sånne utfordringer hun hadde lyst til å peke på, men ifølge henne hadde hun ikke nok av en stemme for å fullføre det. Ettersom punktene er kartlagt, mente hun det ikke var nødvendig å kommentere på dem senere i intervjuer.

Hegerberg hevder at misnøyen hennes stammer ikke bare fra uforutsette vanskeligheter, men at den er resultat av erfaringene fra selve laget. Det er åpenbart at hun følte seg som offer for lagets egen praksis, for hun kjente at det var framskrittet som egentlig manglet. Etter hvert bestemte hun seg til å bruke et diplomatisk svar og si at det skulle bli bedre både for henne og selve landslaget hvis hun bare trådte til side.Til slutt gav hun avskjed ved å ønske landslagskollegene sine gode resultater i kvalifiseringskampene.

Ettersom han fikk en overraskelse i form av sin beste fotballstjernes avskjed, klarte landslagssjefen bare å uttale: “Det kom som lyn fra klar himmel på oss, det var en stor negativ overraskelse.”

Man kan lese videre om henne i følgende artikler: Hegerberg-avslorer-langvarig-misnoye-med-landslaget, Hegerberg-med-utrolig-scoring, En-krevende-person-a-jobbe-med.