Det er ikke lenge igjen til EM i fotball 2020. Ved et slikt mesterskap ligger alt til rette for fantastiske opplevelser med fotball både på banen, på tribunene, via TV men også i form av sportsbetting. Med muligheter for live odds og et utall ulike muligheter for spill kan EM bli svært spennende.

EM i fotball 2020

Det finnes en rekke land i Europa som er svært gode i fotball og som kjemper om plassene i EM i 2020. For å finne ut av hvilke lag som skal få lov til å spille i EM foregår kvalifiseringen i løpet av et helt år, fra mars 2019 til mars 2020. Kvalifiseringen er åpen for alle land som er medlemmer av UEFA og resultatet vil bli 24 land som får delta i selve EM slutspillet.

Oppsett for kvalifiseringen

Kvalifiseringen er organisert med 10 ulike grupper, navngitt fra Gruppe A til Gruppe J. Sammensetningen av gruppene ble trukket i desember 2018, med grunn i rankingen av de deltagende lagene. I hver gruppe er det fem eller seks land, og de to land som plasserer seg på toppen i gruppen vil gå videre til EM. Det betyr til sammen 20 land som kommer til EM fra kvalifisering i gruppespillet. I tillegg kommer fire land som kommer videre fra UEFA Nations League 2018-2019, som er en landslags-serie arrangert av UEFA som faktisk spilles for første gang denne sesongen. Dette oppsettet betyr også at det ikke er noen land som er direkte kvalifisert som tidligere, da vertslandet har vært direkte kvalifisert. Dette hadde selvfølgelig vært vanskelig for 2020, da det er ti ulike land som skal arrangere EM sammen.

Norges plass i kvalifiseringen

Uansett hva man tror vil skje med Norge i EM er det interessant å se på kvalifiseringen og gruppespillet. Norge er trukket ut til å spille i Gruppe F sammen med Spania, Sverige, Romania, Malta og Færøyene. Uansett hvor interessert du er av fotball er det relativt enkelt å se at det ikke blir helt lett å konkurrere med Spania. Det er nesten gitt at Spania vil plassere seg på toppen av gruppen og nesten en selvfølgelig at Norge ikke kan hamle opp med spanjolene. Sverige kan i tillegg være en vanskelig nøtt å knekke, men de er kanskje en anelse enklere enn Spania. De resterende tre landene i gruppen er ikke typiske sterke land innenfor fotball og her kan Norge ha en sjanse.

Andre spennende grupper

England har en selvskreven plass i mange norske fotballinteressertes hjerte. I kvalifiseringen til EM 2020 spiller England i gruppe A. Med relativt svake land som Kosovo og Bulgaria i gruppen er det nesten en selvfølgelig at England kommer seg videre til EM og vi kan se frem til spennende kamper i EM slutspillet med England. Tyskland spiller i samme gruppe som Nederland, Gruppe C. Med relativt svake lang som Nord-Irland og Estland i gruppen skal sannsynlig begge lag klare å komme seg videre til EM fra denne gruppen. Island er et spennende land innenfor fotball, men denne gangen kan det bli vanskelig med både Frankrike og Tyskland i sin Gruppe H. Det kan være at Island trenger et mirakel for å komme seg videre.