Noen ganger er det vanskelig å avgjøre når man skal delta aktivt i laget og når man skal la sin egoistiske side overta. Alle vet at lagets fremtid avhenger av at alle medlemmene gjør som en, og at de er enige om spilletaktikken. Hvordan blir man utpekt fra likemenn, da? Hvordan kan en få det til i karrieren sin, hvis det skal bli tilfelle? Når er det på tide å glemme lagets ønsker og følge egne drømmer?

For oss som ikke driver profesjonelt med lagidrett er det lettere å svare på disse spørsmålene. Nemlig er det bare å finne gunstige nettspill og sette egne ferdigheter på prøve. Og når man sier “gunstig”, da snakker man vanligvis om Mobilbet bonuskode, en av de få nettstedene der tilbud er alltid greie. Kanskje er det bra å prøve generøse innskuddsbonus og nye former for velkomstbonus før man får litt erfaring. Da må man skjerpe seg og bli tøffere. For å oppnå effektiviteten, må man være kreativ ved angrep og direkte. Man må være klok og tenke på hva som er den beste måten å vende situasjonen til egen fordel på. Det er nettopp det treneren Lars Lagerbäck jobber med nå i tiden – får guttene til å spille et tøft spill.

Uansett kan det virke som om lagets nyankomne Martin Ødegaard – som er vanligvis satt på kantspillerens posisjon – ikke finner seg helt til rette i laget. Han innrømmet at han har ønske om å bli mer direkte i angrepet, mer egoistisk. Med det mener han at man må ta mer plass på banen og organisere spillet mer selvstendig, ikke holder seg helt og holdent til den avtalte taktikken. Med andre ord – ta ansvar og gjøre ting selv. Det betyr også at man skal være eksplosiv og ikke bry seg når man bommer på en pasning (hvis noen av dem resulterer i det å skåre mål, det vil si). Man skal ikke ofre sikkerheten bare for å kunne skryte av og være selvstendig. Noen ganger er det best med høy pasningssikkerhet.

Treneren vil ha en overbevisende seier, og det er ikke alltid mulig å få til. Ødegaard mener derfor at hans viktigste oppgave er å bevise at han er verdt nok. Han skal nemlig vise seg fram i neste kamper, slik at treneren får vite om han har gjort et bra valg. Det er ikke noen hemmelighet at Lagerbäck var litt mer forsiktig da han skulle tildele Ødegaard en posisjon. Kanskje er det på grunn av Ødegaards beskjedne start i Heerenveen, et av de bedre nederlandske lagene. Uansett det at spilleren klarte å undertegne kontrakt med Real Madrid er nok av en suksess i seg selv. I tråd med det vi sa ovenfor, sier også Ødegaard selv at det blir strenge treningssesjoner da man skal øve seg på å spille defensivt. Uansett er det mer frihet i et offensivt spill, der man skal være kreativ og der mye er opp til selve spillere. Han nekter også at lønna hans er så høy som det står i avisene og at man skal gjerne sjekke før man skriver om noe.