Sergi Roberto er ufornektelig en av de fotballstjernene av stor betydning i UEFA, spesielt i år, når han skåret det sjette målet mot Paris i kampens aller siste øyeblikk. Det er faktisk mange som mener at potensialene hans ikke er fullt utnyttet. Kommentatorer for den offisielle nettsiden hevder at han er verd så mye gull som han er tung. Derfor er det bare rimelig å skrive et par ord om fotballstjernens ferdigheter, for det er han som oppfattes som et under i Mesterligaen.

Han er opprinnelig fra Barcelona, som faktisk innebærer det finnes spesielle bånd mellom fotballgeniet, hjembyen og klubben hans. Til og med FC Barcelonas president og administrerende direktør, José Maria Bartomeu, sa at den ene som gjenspeiler klubbens verdier er nettopp Roberto. Hans sterke sider er evnen til å tilpasse seg hver spillestil og alle medspillere, både på grunn av rollen som midtbanespiller og egen tilpasningsdyktighet.

En av de mest omtalte temaer i fotballverden er hvor dyr Roberto egentlig er og hvor lysten på spilling i en ny klubb. Conte og Mourinho trodde han var godt beredt på å signere kontrakt med en annen klubb, på grunn av misnøyen med førstelagets fremtidsutsikter begynte å spre seg til og med hos Roberto. Heldigvis for Barcelona virket det bare sånn, og det ble ingen spillerovergang, selv om det man i Real Madrid ville ditche både Luka Modri og Dani Ceballos for å få plass til Roberto.

Det synes som om tiden hans er bare i ferd med å komme. Mange mener at han har enda flere år foran ham og at han lover mest i forhold til andre spillere fra Barcelonas ungdomssystem. Nemlig er det nødvendig med teknisk dyktige og svært raske midtbanespillere som kan danne ulike formasjoner i midten av banen og oppløse dem hurtig. Dessuten vet man at det er best med mange muligheter for ulike oppsett av spillere i forskjellige posisjoner, for man skal tilpasse taktikken til det laget man spiller mot. For ikke å nevne at det som også gjør ham tiltrekkende for trenere og klubbdirektører er hans fysiske styrke og intelligens.

Neymar husker at han nesten skrek til Roberto “Ta deg inn i feltet! Du skårer det!” I alle fall, synes Roberto veldig ubevisst på egne ferdigheter. Gleden over å ha skåret det målet var så stor at han følte seg som om i en drøm. Han innrømte at han aldri før i livet hadde hørt en sånn stående applaus.